Boswellia/Shallaki 100 g

Pris:
164 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
Shallaki 001
Typ:
Boswellia/Shallaki
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Kan sänka inflammation och minska värk i både leder, ben och muskler.

Kan med fördel tas i kombination med gurkmeja, ingefära och nymald svartpeppar.

 Shallaki (Boswellia Serrata) är en växt med kraftig bark och 25 cm långa blommor med frukter som druvor vars harts och bark används i ayurvedisk kost.

Shallaki eller Boswellia Serrata används inom Ayurveda för artros och ledrelaterad värk.

I tidskriften Kurera kan man i en artikel skriven av  Helena E. Källgren  under ÖVRIGT från den 29 april, 2019 läsa om 

Dr. Tejal Athavle-Limaye som är ayurvedisk läkare. Där beskriver hon bland annat nyttan med att använda Boswellia/Shallaki med Gurkmeja.
"Inom ayurvedan kombineras ofta gurkmejan med boswellia serrata, eller salai guggul eller shallaki, en slags kåda som skördas i bergstrakter i Indien. Inom ayurvedan har den använts i hundratals år för att behandla kroniska inflammatoriska sjukdomar som artros, osteoartrit, ledgångsreumatism, inflammatoriskt tarmsyndrom, astma, ledsmärta kopplad till menopaus och ulcerös kolit."

Effekten av boswellia och gurkmeja förstärks när de tas tillsammans, studier visar att de bör intas i lika delar för att bäst antiinflammatorisk effekt ska uppnås. Kombinationen gynnar cirkulation och rörlighet, minskar ledsmärta och svullnad.
Källa: Efficancy and safety of curcumin and its combination with boswellic acid in osteoarthritis: a comparative, randomized, doubleblind, placebo-controlled study.
BMC Complementary and Alternative Medicine 2018; 18:7, 2017


Ayurveda är en omfattande livsfilosofi med fokus på människors hälsa och livskvalitet. Ayurveda betyder "kunskap om livet". Ayurveda talar om hälsa som ett naturligt tillstånd, ett tillstånd som naturen hela tiden försöker eftersträva. Att inta naturens örter har en central roll inom Ayurveda för att balansera doshorna Kapha, Vata och Pitta.

Energetik: Värmande.
Balanserar: Kapha , Pitta och Vata.

Pulvret är råtorkat (under 40°C). Frukten kommer från indiska och lankesiska fairtrade och ekologiska odlingar.
Herbaveda örterna är packade i påsar av nedbrytbart material.

Dosering: 1/3 tsk pulver blandas med ljummet vatten max 35 grader eller valfri vätska och intas 3 ggr/dag mellan måltiderna. Den dagliga dosen innehåller ca 2,5-3g växtbaserat pulver. 

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Äter ni andra mediciner eller har allergiska besvär rådgör 
gärna med läkare innan intag. 
Ingredienser: Ekologiskt Shallakipulver (100%).
Ursprungsland: Indien.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Vikt 0,200 som anges är endast för fraktberäkning