Cellexir Endurance

Pris:
395 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
Cellexir Endurance
Typ:
Cellexir Endurance 12 st portioner
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Oavsett om  du är multisportare eller vill höja din nivå i vardags- livet/motionen har säkert tanken om hur du ska göra för att prestera bättre dykt upp.

Varför Cellexir Endurance
 
Cellexir Endurance är en unik produkt inriktad mot prestation inom lite längre distanser av konditionsidrott. Den innehåller totalt 15 ingredienser som har vetenskapliga och/eller empiriska evidens på förbättrad prestation både fysiskt och mentalt. Produkten passar dig som vill prestera bättre på tävling och på veckans tuffa eller långa pass.

Vi har många elitidrottare som använder Cellexir Endurance och produkten är naturligtvis garanterat fri från förbjudna substanser från Wada:s lista. Vår producent hanterar inga förbjudna substanser i sin produktion så därmed ingen risk för kross kontamination.

Markant förbättring av uthållighetsprestation

I en ny forskningsstudie från 2020 visas utökad kraftigt uthållighet med Ginseng.
 
Vilka ämnen innehåller Cellexir Endurance?

HJÄRTA & AEROB METABOLISM
Rosenrot (3 % rosavins)
Taurin
Astragaloside IV (Huang Qi)

ARBETSEKONOMI
Rödbetsextrakt (10 % betain)
L-Citrullin
Acetyl-L-Carnitine ALC
Vindruvekärnextrakt (Vitafenol)

MENTAL STYRKA
Guaranaextrakt (varav 60 mg koffein)
Grönt te-extrakt (varav 140 mg koffein)
Ginsengblad extrakt
  (Ginsenosides >10 %)
Saffran (Crocetin
  Gardenia Jasminoides Ellis)
BCAA 4:1:1 (AQUAmino)

ELEKTROLYTER
Magnesiumglukonat
Natriumaskorbat
KaliumcitratVetenskap - Starkt stöd
Koffein

Det tillskott med överlägset bäst vetenskapligt stöd för prestationshöjande effekt är koffein, så det är givet att det ingår i Cellexir Endurance. Faktum är att koffein är speciellt i och med att det har centralstimulerande effekt (dvs påverkar hjärnans signaler till musklerna) vilket innebär att de positiva effekterna gäller alla typer av prestation, allt från uthållighet till styrka och explosivitet samt täcker även in mental förmåga. Koffeinet i Cellexir Endurance kommer från grönt te och guarana.

Elektrolyter
Förutom energi- och vätska är elektrolytbalansen, samlingsnamn för jonsalter, fundamental för att vi ska klara av uthållighetsarbete utan att kollapsa. Eftersom vår svett innehåller dessa salter måste vi tillföra dem kontinuerligt under långa arbetsinsatser. Den viktigaste mineralen är natrium (Na), och därefter kalium (K) och magnesium (Mg).

Nitrat 
De positiva hälsoeffekterna av gröna bladgrönsaker, som t.ex. rucola, arugula, spenat, har varit kända i över tusen år, ändå är det senaste årtiondet som forskare lyckats förklara exakt på vilket sätt uthålligheten och prestationen förbättras. Nitrat sänker blodtrycket och förbättrar blodflödet genom att vidga blodkärlen, samt gör muskelcellernas mitokondrier mer effektiva. Detta gör nitrat till en optimal ingrediens i situationer där kroppens energilager är en begränsning. Nitratet i Cellexir Endurance kommer från Rödbetsextrakt och L-Citrullin.

Hur skiljer sig Cellexir Endurance mot andra s.k Pre Workout-tillskott på marknaden?

Många produkter inom den kategorin är inriktade på styrka och explosivitet. Andra tillskott är ren energi, medan vissa är vitamintillskott. Det finns nästan inga, förutom de med nitrat, som är inriktad mot längre prestationer.  Cellexir Endurance innehåller totalt 15 ingredienser och vi har delat in dem utifrån utifrån fyra huvudgrupper. Under Hjärta och aerob metabolism hittar du bland annat rosenrot och aminosyran taurin. Under Arbetsekonomi finner vi bland annat rödbetsextrakt och l-citrullin (aminosyra). För Mental styrka finns sju olika ingredienser, bland annat guarana, ginseng och saffran. Du hittar även viktiga Elektrolyter som natrium, kalium och magnesium.  

Ersätter Cellexir Endurance traditionell sportdryck eller annan energi i samband med sport?

Inte alls. Det finns mycket bra produkter för energi att ta under träning och tävling. Det är givet att det viktigaste steget för att prestera bra är energitillskott, men det här är nästa steg för att få ännu bättre resultat i sin sport.

Vilka effekter kan man hoppas på som användare?

Bättre prestation och kanske framför allt bättre upplevelse i slutet på långa race. Vi vet med säkerhet att vi alla viker ned oss trots att musklerna har kraft kvar. Det betyder att det går att förbättra prestationen genom att få en bättre mental känsla, att huvudet känns piggare och det är just de resultat vi hoppas på. Du kommer mentalt att klara av att pressa dig själv, kunna fortsätta vara positiv och förflytta din gräns för vad du tror att du klarar av. Några procent bättre prestation kan göra väldigt mycket på själva slutresultatet av en tävling.

Antal
1 förpackning à 12 portionspåsar (12 doser) 12,7g /påse. 

Dosering
1 påse blandas i vatten eller annan dryck 1,5-3 dl och intas ca 15-30 minuter innan prestation. Vid längre aktivitet rekommenderas påfyllning av ny dos efter ca 2-3 timmar.

Innehållsförteckning (1 portionspåse)

Hjärta och aerob metabolism
Rosenrot (3% rosavins) - 200mg
Taurin - 1000mg
Astragaloside IV (Huang Qi) - 18mg

Arbetsekonomi
Rödbetsextrakt (10% betain) - 500mg
L-Citrullin - 1500mg
Acetyl-L-Carnitine ALC - 1000mg
Vindruvekärnextrakt (Vitafenol) - 100mg

Mental styrka
Guaranaextrakt - 300mg (varav 60 mg koffein)
Grönt te-extrakt - 700mg (varav 140 mg koffein)
Ginsengblad extrakt (Ginsenosides >10%) - 100mg
Saffran (Crocetin, 50%) - 15mg
BCAA 4:1:1 (AQUAmino) 5000mg

Elektrolyter
Magnesiumglukonat 1000mg
Natriumaskorbat 940mg
Kaliumcitrat 260mg

Användning
Detta är ett kosttillskott och skall inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Förvaring
Rumstemperatur. Bör förvaras utom räckhåll för små barn.
Obs!
Stämpeldatum på påsen är tillverkningsdatum och min hållbarhet är 2 år från det vid torr förvaring.

Vikt som anges är främst för fraktberäkning och omfattar totalvikt med emballage