Inca Bär EKO 100g

Pris:
70 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1902981
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Inkabär även kända som guldbär eller ananaskörsbär är riktiga superbär från Sydamerika. Om du tycker om våra gojibär så kommer du att älska dessa härliga bär från Sydamerika! Dessa mogna, soltorkade och vildvuxna bären är sötsura. De påminner om passionsfrukt till smaken och är fulla av små frön. Till storleken är de lite större än russin.
Inkabär är bra källa till C-vitamin och fibrer, de är också en av få frukter som faktiskt innehåller protein (ca. 16%)! Förvånansvärt mycket för att vara en frukt.
De odlades av Inkafolket under deras imperium, därav namnet Inkabär. Lokalt kallas den för mullaca, uvilla eller uchuva. Inkabär växer året om i tropikerna och finns på de flesta kontinenter. Det starka inkaträdet blir en meter högt, får krämfärgade blommor som utvecklas till gul/orangea små bär. Bären växer i ett pappersliknande skal som liknar kinesiska lyktor. Även bladen används i medicinskt syfte. Bären kan man finna på marknader från Venezuela till Chile och eftersom det är en stark planta har den till viss grad kunnat odlas även på andra varma breddgrader i världen. Även om vi i väst nyligen har upptäckt inkabärets höga hälsopotential, så är den så pass vanlig i länder där den växer naturligt att den betraktas som ett vanligt trädgårdsbär. I Indien och Afrika kokar man gärna sylt på inkabär.
Inkabär kan ätas precis som de är eller så kan de blandas ner i en smoothie eller dessert. De är alltid lika utsökta och fulla av smak! De är inte så känsliga och behöver därför inte förvaras svalt.
 
Ingredienser: Ekologiska råtorkade inkabär (100%).
 
Ursprungsland: Sydamerika.
 
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1213,4 kJ/290 kcal,
Fett: 3,4 g,
- varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrat: 49 g,
- varav sockerarter: 41 g,
Protein: 7,1 g,
Salt: 0 g.