Neem Churna 100g

Pris:
175 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
Neem 100
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager

Växten neem växer i Indien och är en ayurvedisk ört som har används under tusentals år inom ayurvedisk tradition för olika typer av hudproblem.

De som använder Neem har inom den Ayurvediska läran har sedan länge hört talas om att Neem använts för sina antibakteriella och antibiotiska egenskaper. 

För att framställa neempulver torkar man bladen som sedan mals till ett örtpulver. Av grenarna kan man göra tandborstar, av frukterna neemolja och ur blommorna får man eterisk neemolja. Neem från frön och blommor används sedanlänge för både invärtes och utvärtes för en rad olika obalanser och besvär.

Neem (Azadirachta Indica) är ett träd som blir upp till 20 m högt, med ovala, avlånga och spetsiga blad, små vita blommor och små gula frukter. I ayurveda används roten, bark, bär, frön, blommor, löv och olja.

Ayurveda är en omfattande livsfilosofi med fokus på människors hälsa och livskvalitet. Ayurveda betyder "kunskap om livet". Ayurveda talar om hälsa som ett naturligt tillstånd, ett tillstånd som naturen hela tiden försöker eftersträva. Att inta naturens örter har en central roll inom Ayurveda för att balansera doshorna Kapha, Vata och Pitta.

Energetik: Kylande.
Balanserar: Pitta och Kapha.
Pulvret är råtorkat (under 40°C). Frukterna kommer från indiska och lankesiska fairtrade och ekologiska odlingar.

Vikt som anges endast för fraktberäkning