Nyponpulver EKO 100 - 250g

Pris:
164 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
Raw 250
Antal:
Kommentar till butiken:
I tidskriften Kurera.se finns flera intressanta artiklar om artros bland annat denna om nypons positiva inverkan som här återges en förkortad version av den.

Nypon effektivt vid artros – med eller utan kärnor
FORSKNING 23 juni, 2014
Ännu en vetenskaplig studie bekräftar att nypon ger effektiv lindring vid artros. Den nya studien ger också svar om huruvida nyponkärnorna har någon effekt.
En halv miljon svenskar lider av artos. Ledbesvären begränsar möjligheterna till ett aktivt liv och innebär daglig smärta. Men det finns hjälp att få från naturen – raka spåret från strandkanten i Chile.
Ett flertal vetenskapliga studier har redan visat att strandnypon ger effektiv lindring vid artosbesvär. Nu publiceras ännu en. I den nya studien deltog 150 försökspersoner med knäartros.
Likvärdig effekt
Forskarnas slutsats är att nyponpulver med och utan kärnor ger så gott som likvärdig effekt. Efter tre månaders användning såg man signifikanta effekter hos alla som ätit nypontillskott. De hade bland annat mindre knäsmärtor när de gick, jämfört med kontrollgruppen. För de försökspersoner som tidigare hade genomgått en knäoperation såg man något större förbättringar hos de som ätit nypontillskott utan skal, även om skillnaderna var små.

Tre lika bra som sex
Den nya studien visade också att ett dagligt intag av tre kapslar kärnfritt nypontillskott (vilket är den rekommenderade dosen) ger samma effekt som vid ett dagligt intag av sex kapslar med både det kärnfria och helnypontillskottet. Man verkar alltså inte få ytterligare symptomlindring vid intag av fler kapslar kärnfritt- eller helnyponpulver.

Studien gjordes av forskare vid Parker Institite på Fredriksbergs sjukhus i Köpenhamn. Den publiceras i International Journal of Clinical Rheumatology under våren.
Av Redaktionen

Strandnypon pulver har många användnindsområden och flera undersökningar visar att nypon kan lindra värkande leder.

Genom att köpa och använda detta nyttiga nyponpulver som innehåller väldigt mycket C-vitamin, och även höga halter av antioxidanterna betakaroten och flavonoider, så får ni er många näringsämnen på ett enkelt sätt. I nypon finns också de nyttiga omega-fettsyrorna. Det finns studier som har visat att nypon även innehåller lykopen, samma antioxidant som finns i tomater.

Forskarna har även hittat att nypon är en riktigt bra källa till folat Nyponet är ett av de mest C-vitaminrika källor som man hittat. Det innehåller ca. 60 ggr mer C-vitamin än citrusfrukter!  Nypon är en viktig antioxidant genom just detta höga C-vitamininnehåll.

Bär som nypon, havtorn, blåbär och jordgubbar har i allmänhet ett mycket större innehåll av bioaktiva ämnen än frukt.

Ingredienser: Ekologiskt råtorkat pulver av hela strandnypon (100%).
Ursprungsland: Danmark.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Blanda med yoghurt, filmjölk, gröt eller smoothies.
Dosering: 1-2 tsk per dag.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1502,0 kJ/359 kcal,
Fett: 0,7 g,
- varav mättat fett: 0 g,
Kolhydrat: 36 g,
- varav sockerarter: 36 g,
Protein: 15 g,
Salt: 0,3 g.

Vikt för fraktberäkning anges 120 - 270 g