OxyG Drain 1.5 kg

Pris:
1 090 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2065921
Antal:
Kommentar till butiken:

Drain: Utvalda Avloppsbakterier som gör nytta för miljön och även kan spara pengar om ni har enskilt avlopp,  i och med att antalet tömningar reduceras samt minskar belastningen på infiltrationsbädd och reningsverk.

Några kommentarer

"Har tidigare behövt tömma en trekammarbrunn i cement 2-3 gg/år men har nu efter använt Oxy G Drain endast haft en tömning under ett år och har redan sparat in kostnaden för dennna funktionella produkt"

"Kunde förut uppleva en obehaglig stank från avloppsanläggningen provade då OxyG Drain och sedan dess har vi inte känt någon besvärande lukt" 

" Fick en toalettstol som är 10 år gammal att se nästan ny ut efter ha hällt i OxyG Drain på kvällen och väntade sedan till nästa morgon med att ta toaborsten och rengöra toan"

Utmärkt produkt till:

Slamavskiljare / Trekammarbrunn:
Minireningsverk
BDT- Avlopp
LTA- Avlopp
Fettavskiljare
Pumpbrunn
Infiltrationer
Markbädd

OxyG Drain är en produkt avsedd att tillsättas i avloppssystem med avsikt att öka nedbrytningshastigheten av avloppets organiska material och i nedbrytningsprocessen ta bort dålig lukt.

Avsikten med OxyG Drain är att tillsätta utvalda bakterier från naturen för att förbättra den biologiska vattenreningsprocessen så att processen blir effektivare och snabbare.

OxyG använder bacillusbakterier som är vetenskapligt kända för att vara en god nedbrytare av organiska kolkedjor, vilket bacillus gör i naturen. Bakterierna är från en icke patogena bakteriekulturer.

Dosering: sker via toaletten och efter dosering spola som vanligt. Det går också att dosera månadsdosen (ca 4 mått/vuxen/månad ett mått motsvarar 20 ml) via diskbänk, handfat eller i golvbrunn dusch om du har problem med att fett sätter igen rören. Viktigt att tänka på är att när dosering sker i vattenlås är att du gör det på kvällen så att bakterierna får växa till sig övernatten i vattenlåset och sedan spola som vanligt dagen efter. Då spolas bakterierna ner och bildar en biofilm i rören som bryter ner fett och avlagringar. Rinner avloppsrören som de skall, då är det bara att dosera i toaletten och spola.

Oxyg Drain används till:

Slamavskiljare: Tar bort lukt, kraftigt reducerar slammet. Den aeroba processen gör att lukter som normal kan kommer från trekammarbrunnen upphör eller kraftigt reduceras. En aerob process är luktfri.
Har ni nyligen tagit anläggningen i bruk så kanske lukten känns väldigt tydligt vilket kan bestå upp till några månader. Häll i Drain så påskyndas processen och lukten försvinner.

Minireningsverk: minireningsverk har en typ slamfilter eller slamavskiljare före minireningsverket. OxyG Drain gör att du får ett mycket renare vatten in i reningsverket och bättre reningsgrad.
 
BDT- avlopp: fungerar utmärkt till BDT- avlopp som rinner dåligt, fettproblem eller att det kommer dålig lukt från anläggningen.

Fettavskiljaren: blir luktfri, underhåller rörsystem från fett. Fettet i fettavskiljaren blir mjukt och lätt att suga ur fettet i fettavskiljaren. En Aerob process är luktfri. 

Pumpbrunnar: Tillsätts i diskbänk, handfat, golvbrunnar, toalett som sedan rinner ner till pumpbrunnen så etablerar vi en bakteriekoloni i pumpbrunnen som håller fettet på flottör eller vippor fria så att översvämning ej sker. Rören i huset underhålls också på detta sätt.

Infiltrationsbädd: underhåller infiltrationsanläggningar, detta genom att du får ett renare vatten som rinner in i infiltrationsanläggningen.
Markbädd: underhåller infiltrationsanläggningar, detta genom att du får ett renare vatten som rinner in i infiltrationsanläggningen.

OxyG's bakterier kan hjälpa till med någon av dessa problem:

Har du problem med avloppslukt i källare eller trädgård?

Har du problem med fett i rören i Huset?

Har du ett Minireningsverk som luktar?

Har du ett Minireningsverk som slammar igen?

Har du en slamavskiljare som luktar?

Har du en infiltration som luktar i avluftningen?

Har du en infiltration som funkar dåligt?

Har du problem med ditt fett eller lukt i ditt BDT avlopp?

Har Du problem med fett eller lukt ditt LTA pumpstation?

Har du problem med din fettavskiljare

Fördelar vid användning av Drain
Lukter som kommer från avloppsbrunnar upphör eller kraftigt reduceras.
Bryter ner slam och fett.
Underhåller infiltrationen. 
Reducerar slamtömningen.
Förlänger livslängden på avloppssystem.

Hus, villa, Permanentbostad: Dosering sker månadsvis

Fritidshus: Dosering av ett fritidshus avloppssystem görs bara när huset används. Utnyttjas inte huset behövs ingen regelbunden dosering.
Finns i 1,5 kg  och 3 kg förpackningar även 10 kg finns att beställa 

Vikter som anges nedan är endast för fraktberäkning
Levereras till närmaste Dhl eller Postnord ombud