Svarta Vinbär Pulver EKO 100g

Pris:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
SvaVinpu 100
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Svartvinbärspulver är ett syrligt och gott bärpulver med massor av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Enkelt att strö över morgonfilen.

Den lila eller mörkröda nyansen i svarta vinbär kommer från antioxidanterna antocyaniner och karotener. Antocyanin bidrar till att skydda kroppens celler.

Svartvinbärspulver innehåller mängder av C-vitamin och fibrer. Svartvinbärspulver innehåller också vitamin A, E, K samt bl.a. kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn, selen och rikligt med flavonoider.

Varför torkade bär?
Färska bär är både nyttigt och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena. Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. I bärpulvret är fröet malet så att alla dess goda och effektiva ämnen kan utnyttjas av kroppen.

Vad är antioxidanter?
Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena. Färgen talar om vilken slags antioxidant den innehåller. De mesta antioxidanterna hittar man i bär.

Ingredienser: Ekologiskt och råtorkat svartvinbärspulver (100%).
Ursprungsland: Finland.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Strö över fil, yoghurt eller gröt och du får en nyttig, god och färgsprakande frukost som passar alla åldrar. Eller mixa ner i en smoothie.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 974,9 kJ/ 233 kcal,
Fett: 2,1 g,
- varav mättat fett: 0,8 g,
Kolhydrater: 23,3 g,
- varav sockerarter: 16 g,
Protein: 6,3 g, 
Salt: 0 g.
För beräkning av frakt anges 120 g som vikt